Quantcast
Channel: Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr
Viewing all 107 articles
Browse latest View live

DirectAdmin Hosting Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin’de Hosting Hesabı Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Access Level’i seçin

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra sağ menüde bulunan Access Level bölümü altındaki Reseller Level yani bayi hosting seviyesinde hosting hesabını oluşturacağımız sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Hosting Oluşturma-1

Eğer reseller seviyesine geçiş yaptıysanız Account Management bölümünde bulunan Add New User bağlantısına tıklayarak hesap oluşturacağınız sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Hosting Oluşturma-2

Create User aşaması

Username bölümünde hosting hizmetine ait kullanıcı adını belirleyin.

E-Mail bölümünde hosting himzetine ait mail adresinizi belirleyin.

Enter Password ve Re-Enter Password bölümlerine hosting hizmetinize ait parolalarınızı belirleyin.

Domain bölümünde hosting hizmetinize ait alan adınızı yazınız.

Use User Package bölümünde eğer daha önceden oluşturmuş olduğunuz bir hosting paketiniz varsa seçebilirsiniz ya da Customize bölümünden hosting hizmetinin limitlerini belirleyebilirsiniz.

IP bölümünde eğer sunucunuzda birden çok ip adresi varsa birini seçebilir ya da paylaşımlı ip adresi olacak şekilde bırakabilirsiniz.

Eğer tüm alanları belirttiğimiz şekilde doldurduysanız son adım olarak Submit butonuna tıklayarak DirectAdmin hosting oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

DirectAdmin Hosting Oluşturma-3

The post DirectAdmin Hosting Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


E-Posta Hesabı Yönlendirme (Outlook)

$
0
0

Bu yazıda, Alastyr web hosting hizmetiniz üzerindeki e-posta hesabınızı bir Outlook hesabına yönlendirmeyi (içe aktarma yöntemiyle) resimli olarak anlattık. Yönergeleri izleyerek e-posta hesabınızı kolayca yönlendirebilirsiniz.

Bu işlemler teknik bilgi gerektirmeyen işlemlerdir. Dolayısıyla e-posta hesabını, şifresini biliyor olmanız ve sunucu adını temin etmeniz yeterlidir.

Outlook hesabınıza giriş yapın

Ardından sağ üst kısımda soru işaretinin yanında bulunan ayarlar simgesine tıklayın.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 1 Açılan sekmeden Seçenekler bağlantısına tıklayın.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 2

 Posta sekmesi altında Hesaplar > Bağlı hesaplar bağlantısına tıklayın. Açılan sayfadan Diğer e-posta hesapları bağlantısına tıklayın.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 3

Yapılandırma ayarlarınızı tanımlayın

Görünen Ad, e-posta adresi, parola metin kutularını doldurun. Gelişmiş ayarlar kısmında Hesap ayarlarını kendiniz yapılandırın seçeneğini işaretleyin.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 4

 POP/SMTP seçeneğini işaretleyin ve Tamam butonuna tıklayın.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 5

Hesap bilgileri kısmında Görünen ad, e-posta adresi, kullanıcı adı ve şifre metin kutularını doldurun. İletilerin bir kopyasını sunucuda bırak seçeneğini işaretleyin.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 6

Gelen (POP) sunucusu, gelen sunucu bağlantı noktası metin kutularını doldurun. Gelen sunucu genellikle mail.siteadresiniz.com formatındadır. Gelen sunucu bağlantı noktası 110 şeklindedir. Kimlik doğrulaması Temel olarak seçilmeli, Şifreleme Yok olarak seçilmelidir. Outlook, ekstra olarak SMTP gönderici görevini de yapılandırdığı için diğer ayarları da konfigüre etmelisiniz.

Giden SMTP sunucusu genellikle mail.siteadresiniz.com formatındadır. Giden sunucu bağlantı noktası 587 şeklindedir.

E-Posta Hesabını Outlooka Yönlendirme - 7

Tüm bu işlemler tamamladıktan sonra Outlook periyodik olarak e-posta hesabınıza gelen yeni e-postaları POP3 protokolüyle çekecektir. E-Posta hesabınızı bu şekilde yönlendirmeniz hem daha güvenlidir, hem de saatlik e-posta gönderim kotanızı kullanmadan yönlendirme işlemlerini tamamlayarak avantaj sağlamaktadır.

The post E-Posta Hesabı Yönlendirme (Outlook) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

E-Posta Hesabı Yönlendirme (Yandex)

$
0
0

Bu yazıda, Alastyr web hosting hizmetiniz üzerindeki e-posta hesabınızı bir Yandex hesabına yönlendirmeyi (içe aktarma yöntemiyle) resimli olarak anlattık. Yönergeleri izleyerek e-posta hesabınızı kolayca yönlendirebilirsiniz.

Bu işlemler teknik bilgi gerektirmeyen işlemlerdir. Dolayısıyla e-posta hesabını, şifresini biliyor olmanız ve sunucu adını temin etmeniz yeterlidir.

Yandex hesabınıza giriş yapın

Ardından sağ üst kısımda bulunan ayarlar simgesine tıklayın.

E-Posta Hesabını Yandexe Yönlendirme - 1

Yapılandırma ayarlarınızı tanımlayın

Açılan sayfa içerisinde, “Farklı serviste e-posta hesabı” kısmında email adresiniz ve şifrenizi metin kutularına girdikten sonra Posta sunucunuzun parametreleri kısmı açılacaktır.  Protokol olarak POP seçilecektir. Kullanıcı adı  metin kutusuna email adresi, Sunucu kısmına mail sunucusu yazılacaktır (genellikle mail.siteadresiniz.com formatındadır). Port 110 olarak belirlenip, SSL şifreleme protokolünü kullan seçeneğinin işaretlemesi kaldırılacaktır.

E-Posta Hesabını Yandexe Yönlendirme - 2

Tüm bu işlemler tamamladıktan sonra Yandex periyodik olarak e-posta hesabınıza gelen yeni e-postaları POP3 protokolüyle çekecektir. E-Posta hesabınızı bu şekilde yönlendirmeniz hem daha güvenlidir, hem de saatlik e-posta gönderim kotanızı kullanmadan yönlendirme işlemlerini tamamlayarak avantaj sağlamaktadır.

The post E-Posta Hesabı Yönlendirme (Yandex) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Paket Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Paket Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Access Level’i seçin

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra sağ menüde bulunan Access Level bölümü altındaki Reseller Level yani bayi hosting seviyesinde paket oluşturacağımız sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Paket Oluşturma -1

Paket oluşturma sayfasına girin

Eğer reseller seviyesine geçiş yaptıysanız Account Management bölümünde bulunan Add Package bağlantısına tıklayarak paket oluşturacağınız sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Paket Oluşturma-2

Bu aşamada oluşturacağınız pakete ait limitleri belirlemeniz gerekecektir. Aşağıda bulunan görselde biz örnek bir paket oluşturduk, limitleri belirledikten sonra Save butonuna tıklayarak directadmin paket oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

DirectAdmin Paket Oluşturma

DirectAdmin Paket Oluşturma -3DirectAdmin Paket Oluşturma -4

 

The post DirectAdmin Paket Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Şifre Değiştirme

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Şifre Değiştirmenasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Şifreyi değiştirin

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki Change Passwords yani admin seviyesinde, bir hosting hesabının ya da admin şifresini değiştirebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Şifre Değiştirme - 1

Change passwords sayfasına giriş yaptığınızda sizden şifresini değiştirmek istediğiniz hesabınızın kullanıcı adı ve yeni şifrenizin girilmesi istenecektir. Burada şifresini değiştirmek istediğiniz admin kullanıcısı da olabilir ya da oluşturmuş olduğunuz bir hosting hesabınızın şifreside olabilir. Biz örnek olarak “admin” hesabının şifresini değiştiriyoruz ve en son işlemin tamamlanması için Submit butonuna tıklamalısınız.

DirectAdmin Şifre Değiştirme - 2

The post DirectAdmin Şifre Değiştirme appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Yönetici Hesabı Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Yönetici Hesabı Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Yönetici hesabı oluşturun

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki Create Administrator yani admin seviyesinde, yeni bir yönetici hesabı oluşturabileceğiniz sayfaya giriş yapın.

Yönetici Hesabı Oluşturmaa (1)

Create Administrator Account sayfasına giriş yaptıktan sonra username, e-mail ve password alanlarını doldurmanız gerekecektir. Biz örnek olması açısından admin2 kullanıcı adlı bir yönetici hesabı oluşturduk. Tüm bu alanları doldurduktan sonra hesap oluşturma işlemini tamamlamak için Submit butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yönetici Hesabı Oluşturma (2)

The post DirectAdmin Yönetici Hesabı Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Reseller Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Reseller Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Reseller oluşturun

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki Create Reseller yani admin seviyesinde reseller yani bayi hosting oluşturabileceğiniz sayfaya giriş yapın.Reseller Oluşturmaa (1)

Create Reseller sayfasına giriş yaptıktan sonra username, e-mail, password ve domain (hesabınızın ana alan adı) alanlarını doldurmalısınız. Biz örnek olması açısından aşağıda görselde de görebileceğiniz testresell kullanıcısına sahip testreseller.com alan adına bağlı bir reseller hesabı oluşturduk. Sizde bu alanları doldurduktan sonra reseller oluşturma işlemini tamamlamak için Submit butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilir ya da Customize butonuna tıklayıp reseller hesabını oluştururken belirttiğiniz alan adına ait hosting limitlerini düzenleyebilirsiniz.

Reseller Oluşturma (2)

 

 

The post DirectAdmin Reseller Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Reseller Paketi Oluşturma ve Düzenleme

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Reseller Paketi Oluşturma ve Düzenleme nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Reseller paketi oluşturun

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki  Manage Reseller Packages yani admin seviyesinde reseller paketi oluşturabileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

Resellerde Paket Oluşturma (1)

Manage Reseller Packages sayfasına giriş yaptıktan sonra eğer varsa mevcut paketlerinizi görebilir veya yoksa Add Package butonuna tıklayarak paket oluşturabilirsiniz.

Resellerde Paket Oluşturma (2)Yeni paketler oluşturabileceğiniz sayfaya giriş yaptıktan sonra tüm limitleri belirleyebilirsiniz. Limitlerinizi belirlediyseniz en altta bulunan paket isminide belirledikten sonra Save butonuna tıklayarak paketinizin oluşturulma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Resellerde Paket Oluşturma (3)Resellerde Paket Oluşturma (4)

Reseller paketi düzenleyin

Manage Reseller Packages sayfasına giriş yaparak daha önce oluşturduğunuz tüm paketleri görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfada görüntülediğiniz paketinizin ismine tıklayarak düzenleme sayfasına gidebilirsiniz ve ardından tüm düzenlemeleri gerçekleştirdiyseniz sayfanın en altında bulunan Save butonuna tıklayarak düzenlemeyi tamamlayabilirsiniz.

Resellerde Paketi Düzenleme

The post DirectAdmin Reseller Paketi Oluşturma ve Düzenleme appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


DirectAdmin Hesap Askıya Alma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Hesap Askıya Alma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

DirectAdmin Giriş Ekranı

Tüm hesapları görüntüleyin

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki Show All User yani admin ya da reseller seviyesinde, mevcut tüm hesapları görüntüleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Hesap Askıya Alma-Kaldırma (1)

Askıya alma

Giriş yapmış olduğunuz sayfada oluşturulmuş tüm hosting hesaplarını görüntüleyebilirsiniz. Select sütunundan askıya almak istediğiniz hesabı seçip işaretleyin ve Reason bölümünden askıya alma sebebinizi işaretleyin. Ardından Suspend butonuna tıklayarak askıya alma işleminizi tamamlayın.

DirectAdmin Hesap Askıya Alma-Kaldırma (2)

Askıdan kaldırma

Askıya aldığımız bir hesabı aktif hale getirmek istiyorsak; aynı sayfada Select sütunundan askıdan kaldıracağımız hesabı seçerek Unsuspend butonuna tıklayarak askıdan kaldırma işlemini tamamlıyoruz.

DirectAdmin Hesap Askıya Alma-Kaldırma (3)

The post DirectAdmin Hesap Askıya Alma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Hosting Hesabı Silme

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Hosting Hesabı Silme nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Hosting hesabı silme

DirectAdmin panelde bir hosting hesabını basit şekilde silebilirsiniz. Bu işlemi Admin Level‘de iken yapabileceğiniz gibi Reseller Level seviyesindeyken de gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer sileceğiniz hosting hesabınızın verileri sizin için önemliyse işlemi gerçekleştirmeden önce mutlaka yedeğinizi alın.

DirectAdmin’e giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada Server Management bölümü altındaki Show All Users yani oluşturulan tüm hesapları görüntüleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Hesap Silme (1)

Show All Users sayfasına giriş yaptıysanız tüm hesaplarınızı görüntüleyebilirsiniz. Select kısmından silinecek olan hesabınızı işaretleyin ve ardından Delete butonuna tıklayarak hesabınızın silme işlemini tamamlayın.

DirectAdmin Hesap Askıya Alma-Kaldırma (2)

The post DirectAdmin Hosting Hesabı Silme appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Subdomain Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Subdomain Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Subdomain oluşturma

Subdomain oluşturmak için öncelikle user level seviyesinde aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Directadmin panelinizden hosting bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Your Account bölümü altında bulunan Subdomain Management bağlantısına tıklayarak subdomain oluşturabileceğiniz ya da mevcut subdomainleri görüntüleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Subdomain Oluşturma (1)

Açılan sayfada Add Sub-Domain kutucuğuna oluşturmak istediğimiz subdomaini yazıyoruz ve ardından Create butonuna tıklayarak subdomain oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

DirectAdmin Subdomain Oluşturma (2)

The post DirectAdmin Subdomain Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Mail Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Mail Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS)  satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Mail oluşturma

Subdomain oluşturmak için öncelikle user level seviyesinde aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Directadmin panelinizden hosting bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra E-Mail Management bölümü altında bulunan E-Mail Accounts bağlantısına tıklayarak e-mail oluşturabileceğiniz ya da mevcut e-mailleri görüntüleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Mail Oluşturma (1)E-Mail Accounts sayfasına giriş yaptıysanız sayfanın sol tarafında bulunan Create mail account bağlantısına tıklayarak yeni e-posta hesabı oluşturabileceğiniz sayfaya giriş yapın. Aynı zamanda bu sayfada mevcut e-posta hesaplarınızıda görüntüleyebilirsiniz.

DirectAdmin Mail Oluşturma (2)Create mail account sayfasında oluşturmak istediğimiz mail hesabı için gerekli alanları dolduruyoruz ve ardından Create butonuna tıklayarak oluşturma işlemini tamamlıyoruz.

Username: E-posta hesabı
Enter Password: E-posta şifresi
Re-Enter Password:  Yeniden e-posta şifresi
Email Quota (Meg): MB cinsinden mail kotası
Send Limit: Saatlik maksimum izin verilen mail gönderimi

DirectAdmin Mail Oluşturma (3)

Create butonuna tıkladıktan sonra mail bilgilerinizin ve mail sunucu bilgilerinin yer aldığı sayfa ile karşılaşırsınız. Bu bilgiler ile outlook vb. programlara mail hesaplarınızı ekleyebilirsiniz.

DirectAdmin Mail Oluşturma (4)

Click HERE to go back linkine tıklayarak mail hesaplarınızı görüntüleyebileceğiniz sayfaya geri dönebilirsiniz. Aynı zamanda açılan sayfada bulunan Webmail butonuna tıklayarak webmail arayüzüne erişim sağlayıp maillerinize giriş sağlayabilirsiniz.

DirectAdmin Mail Oluşturma (5)

The post DirectAdmin Mail Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Cron Job Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Cron Job Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS) satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Cron Job oluşturma

Cron Job oluşturabilmek için User Seviyesinde directadmin panelinize giriş yapmış olmanız ve aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Directadmin panelinizden hosting bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Advanced Features bölümü altında bulunan CronJobs bağlantısına tıklayarak Zamanlanmış Görev oluşturabileceğiniz ya da mevcut Cron Jobsları görüntüleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin CronJob Oluşturma (1)

Create a New Cron Job bölümünde görevin zamanını dakika, saat, gün, ay ve hafta bazında belirliyoruz. Ardından Command alanına çalıştıracağımız cron komutunu giriyoruz ve oluşturma işlemini tamamlamak için Add butonuna tıklıyoruz.

DirectAdmin CronJob Oluşturma (2)

Biz test olarak test-cron.php dosyasını dakikada 1 kez çalıştırıyoruz. Diğer örnek cron komutlarına CronJobs sayfasının altından ulaşabilirsiniz.

DirectAdmin CronJob Oluşturma (3)

Yardımcı olması açısından örnek cron zamanları;

* * * * * dakikada bir çalıştırır.
*/5 * * * * beş dakikada bir çalıştırır.
0,30 * * * * saatte iki kez çalıştırır.
0 * * * * saatte bir kez çalıştırır.
0 0,12 * * * günde iki kez çalıştırır.
0 0 * * * günde bir kez çalıştırır.
0 0 * * 0 haftada bir kez çalıştırır.
0 0 1 * * ayda bir kez çalıştırır.

The post DirectAdmin Cron Job Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin MySQL Veritabanı Oluşturma

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin MySQL Veritabanı Oluşturma nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS) satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

MySQL Veritabanı oluşturma

MySQL Veritabanı oluşturabilmek için User Seviyesinde directadmin panelinize giriş yapmış olmanız ve aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Directadmin panelinizden hosting bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Your Account bölümü altında bulunan MySQL Management bağlantısına tıklayarak veritabanı oluşturabileceğiniz ya da mevcut veritabanlarını görüntüleyip phpMyAdmin’e bağlanabileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Veritabanı Oluşturma (1)MySQL Management sayfasına giriş yaptıysanız, sayfanın sol tarafında bulunan Create new Database bağlantısına tıklayın ve yeni MySQL veritabanı, veritabanı kullanıcısı oluşturabileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Veritabanı Oluşturma (2)

Create new Database sayfasında bir MySQL veritabanı ve veritabanı kullanıcısı oluşturabilirsiniz. Biz örnek olması açısından bir veritabanı ve veritabanı kullanıcısı oluşturduk.

MySQL veritabanınızı oluştururken bilgilerinizin örnekteki ile aynı olması gerekmez, bilgilerinizi tamamen istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz.

DirectAdmin Veritabanı Oluşturma (3)

Adımları sırası ile doğru şekilde gerçekleştirdikten sonra beşinci aşama olan Create butonuna tıkladığınızda MySQL veritabanınız başarı ile oluşturulacaktır. Ardından MySQL Management sayfasına geri yönlendirileceksiniz.

DirectAdmin Veritabanı Oluşturma (4)

The post DirectAdmin MySQL Veritabanı Oluşturma appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

DirectAdmin Yedek Alma (User Level)

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Yedek Alma (User Level) nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS) satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Yedek oluşturma

User seviyesinde yedek almak için web sitenize ait directadmin bilgileriniz ile panele giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Directadmin panelinizden hosting bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Your Account bölümü altında bulunan Create/Restore Backups bağlantısına tıklayarak  yedek oluşturabileceğiniz ya da oluşturduğunuz yedeği geri yükleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Yedek Alma (1)

Create/Restore Backups sayfasına giriş yaptıysanız ve hosting hizmetinizin tamamının yedeğini almak istiyorsanız herhangi bir tik işaretini kaldırmadan Create Backup butonuna tıklayın. Ardından sitenizin dosyaların fazlalığı ve büyüklüğüne göre yedeğinizin bir süre oluşturulmasını beklemelisiniz.

DirectAdmin Yedek Alma (2)

Yedeğinizin oluşturulması için komut verdiyseniz bir süre sonra yedeğiniz oluşturulacaktır ve yedeğiniz oluşturulduğunda sayfayı yenileyerek görüntüleyebilirsiniz. Eğer oluşturduğunuz yedeği indirmek isterseniz, Click here for a list of your current backups linkine tıklayın.

Oluşturmuş olduğunuz yedeği geri yüklemek isterseniz Select a File to Restore bölümünden yedeğinizi seçerek Select Restore Options butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

DirectAdmin Yedek Alma (3)

Click here for a list of your current backups linkine tıkladıktan sonra oluşturulan yedeği indirebileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Burada ise yedeğinizin üzerine mause ile sağ click yaparak Bağlantıyı Farklı Kaydet seçeneğine tıklayıp indirebilirsiniz.

DirectAdmin Yedek Alma (4)

The post DirectAdmin Yedek Alma (User Level) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


DirectAdmin Yedek Oluşturma (Admin Level)

$
0
0

Bu yazıda sunucu üzerine DirectAdmin Yedek Oluşturma (Admin Level) nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir Bulut Sunucu (VDS) ya da Paylaşımlı Sunucu (VPS) satın aldığınızda sunucunuzun kurulumu tamamlanmasıyla birlikte size sunucu bilgilerinizin yer aldığı bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta içerisinde sunucu bilgileriniz bulunuyor. Sizde DirectAdmin kurulumunu gerçekleştirdikten ve kontrol panelinize erişim sağladıktan sonra bu aşamaları takip edebilirsiniz.

DirectAdmin’e giriş yapın

http://alanadiniz.com:2222 adresinden DirectAdmin’e giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız ya da giriş esnasında problem yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun. DirectAdmin Giriş Ekranı

Yedek oluşturma

Admin seviyesinde yedek almak için directadmin bilgileriniz ile panele giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Directadmin panelinizde bilgileriniz ile kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Admin Tools bölümü altında bulunan Admin Backup/Transfer bağlantısına tıklayarak yedek oluşturabileceğiniz ya da oluşturduğunuz yedeği geri yükleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

DirectAdmin Yedek Alma (Admin Level) (1)

Create Backup sayfasına giriş yaptıysanız, DirectAdmin’in yedek alma işlemi için aşama aşama ilerlediğini görüntüleyebilirsiniz.

DirectAdmin Yedek Alma (Admin Level) (2)

Step 1: Who

Bu aşamada sunucu üzerinde bulunan hangi sitelerin yani hangi hosting hizmetlerinin yedeklenmesini istediğinizi seçmeniz gerekmektedir.

Step 2: When

Bu aşamada yedeklemenin ne zaman yapılacağını belirlemelisiniz. Now seçeneğini işaretlerseniz yedeklemeye hemen başlanacak demektir ya da Cron Schedule seçeneğini işaretleyerek yedekleme işleminin başlanmasını istediğiniz saati belirleyebilirsiniz.

Step 3: Where

Bu aşamada yedekleme işleminin nereye yapılacağını belirlemelisiniz. Eğer varsayılan ayar olarak bırakılırsa, yedekler /home/admin/admin_backups alanına alınacaktır. FTP  seçeneğini seçip bilgileri girmeniz doğrultusunda uzak sunucuya yedekleme işlemi gerçekleştirilecektir.

Step 4: What

Bu aşamada All Data seçili olarak kalırsa, tüm ayarlar ve veriler yedeklenecektir. Eğer almak istediğiniz yedek sadece mail ya da veritabanı gibi bir kaç veri ise, Selected Data bölümünden sadece istediğiniz veriyi işaretleyebilirsiniz.

Eğer askıya alınmış hosting hizmetlerinizin yedeğinin alınmasını istemiyorsanız Skip Suspended seçeneğini işaretleyerek 5. aşamaya devam edebilirsiniz.

Step 5: Submit

Eğer bu aşamadan önceki adımları tamamladıysanız Submit butonuna tıklayarak yedek ya da yedeklerinizin oluşturulmasını bekleyebilirsiniz.

The post DirectAdmin Yedek Oluşturma (Admin Level) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme

$
0
0

WordPress yazılımı tüm dünyada ücretsiz ve açık kaynak olmasından dolayı hemen hemen her tarafından tercih edilmektedir. Ücretsiz olması ve herkes tarafından kullanılması sebebiyle zamanla sürümlerde exploitler çıkmaktadır. Güvenliğiniz açısından almanızı önereceğimiz ilk düzenlemelerden biride wp-login ya da diğer giriş yolu olan wp-admin yolunu değiştirmek olacaktır.

WordPress’e giriş yapın

Öncelikle sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız veya nasıl değiştireceğinize dair bir bilginiz yoksa, Unutulan WordPress Şifresi Nasıl Değiştirilir? eğitselimizi incelemenizi tavsiye ederiz. WordPress yönetici panelinize giriş yaptıysanız, sol menüde yer alan Eklentiler > Yeni Ekle linkine tıklayarak eklenti indireceğiniz sayfaya giriş yapın.

Eklentiyi indirin ve yapılandırın

Ardından Anahtar kelime bölümünün yanındaki arama bölümüne wp-login yazarak eklentiyi araması için Enter tuşuna basın. Karşımıza gelen eklentilerden WPS Hide Login eklentisi yapmak istediğimiz için başarılı bir eklentidir. Eklentinin yanında bulunan Hemen Yükle butonuna tıklayarak eklentinin sunucuya yüklenmesini bekliyoruz.

Giris Yolu Degistirme (1)

Ardından eklenti sunucuya yüklendikten sonra Etkinleştir butonuna tıklıyoruz ve sayfanın bizi eklentiler sayfasına yönlendirmesini bekliyoruz.

Giris Yolu Degistirme (2)

Bu arada eklentinin altında göreceğiniz Settings butonuna tıklayarak giriş yolunu düzenleyebileceğiniz sayfaya giriş yapın.

Giris Yolu Degistirme (3)

Login url bölümünde bulunan kutucuğa yeni giriş yolunu yazarak Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklamanız yeterli olacak. Biz örnek olması açısından sys olarak bir giriş yolu belirledik, sizde bunu unutmayacağınız şekilde kendinize göre belirleyebilirsiniz.

WordPress yönetici paneline yeni giriş adresimiz http://www.alastyr.info/?sys şeklindedir.

Giris Yolu Degistirme (4)

The post WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

LiteSpeed Cache ile İmaj Optimizasyonu

$
0
0

WordPress yazılımı için geliştirmiş LiteSpeed Cache eklentisi, web sitenizin içeriğini ve yazılımını önbelleğe alan yeni bir eklentidir. Web sitenizin açılış hızını artırarak, sayfalar arası geçişlerde de açılış sürelerini kısaltmaktadır.

LiteSpeed Cache eklentisi direkt olarak LiteSpeed web sunucusu üzerine kurulmuştur. LSCache teknolojisini kullanan LiteSpeed Cache eklentisi, web sunucusu üzerindeki yükü azaltmaktadır.

Önbelleğe aldığı dosyaları web sitenizde tutan LiteSpeed Cache, diğer cache eklentileri ile yapılan karşılaştırmalarda pek çok özelliği ile öne çıkmaktadır.

Alastyr-LiteSpeed-Cache

“LiteSpeed Cache ile Sitemi Hızlandırmak İstiyorum” diyorsanız,

Eğer sitenizin açılış ya da sayfalar arasındaki geçiş hızından başınız ağrıyorsa bu yazımızda anlatacaklarımızı uygulamanızı öneririz.

Bir çoğumuz web sitelerimize yüklediğimiz görselleri optimize etme işlemiyle ilgilenmeyiz ve bu doğrultuda yüklediğimiz imaj dosyalarının boyutları olması gerekenden epey büyük olabilir. LiteSpeed Cache eklentisinin sunmuş olduğu  Image Optimization özelliği ile artık yüklediğimiz imaj (görsel) dosyaları üzerinde optimizasyon işlemi gerçekleştirmemiz çok kolay olacak.

İmaj dosyalarının optimize edilmesi direkt olarak web sitemizin açılış hızına etki edecek ve sitenizin performansında gözle görülür bir fark ortaya çıkacak.

LiteSpeed Cache Kurulumu İçin Destek Talebi Oluşturmalısınız.

LiteSpeed Cache eklentisinin kurulumu için müşteri panelinizden bizlere destek talebi iletmeniz gerekmektedir. LiteSpeed Cache eklentisi ücret ile satın alacağınız cache eklentilerinden daha iyi özelliklere sahip olup, müşterilerimizin kullanımına ÜCRETSİZ olarak sunulmaktadır.

Resim İsimlerinde Türkçe Karakter Kullanmamaya Dikkat Etmelisiniz.

Web sitenizde barındırdığınız ya da yeni yükleyip imaj optimize işlemi gerçekleştireceğiniz dosyalarının Türkçe karakter içermemesine dikkat etmelisiniz. İmaj dosyalarında Türkçe karakter kullanmanız durumunda sunucu tarafında bir problem oluşabileceği gibi SEO tarafında da problem yaşanabilmektedir. Bu yüzden imaj dosyalarınızda Türkçe karakter kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

LiteSpeed Cache Eklentisi ile İmaj Optimizasyonu Yapmak İstiyorsanız,

  • LiteSpeed Cache eklenti menüsü altında bulunan “Image Optimization” sekmesine tıklayarak giriş yapınız.
  • Açılan Image Optimization sayfasında, henüz eklenti kurulumumuz yeni olduğundan ve ilk imaj optimize işlemi gerçekleştireceğimizden dolayı üst tarafta bulunan “Update Status” butonuna tıkleyınız.
  • Sayfa yenilendikten sonra “Image Information” altında bulunan “Send Optimization Request” butonuna tıklayarak optimizasyon isteğini gönderiniz.
  • Resimler bir sürenin ardından otomatik olarak optimize edilecektir. Optimizasyon işlemlerinin tamamlandığını görebilmek için sayfayı yenilemelisiniz. Yenilediğizde eğer optimizasyon işlemleri tamamlandıysa “Pull Images” butonunu sayfada görebileceksiniz. Pull Images butonuna tıklayarak optimizasyon işlemi gerçekleştirilen imaj dosyalarının aktif hale getirilmesini bekleyiniz.

Bilgilendirme

LiteSpeed Cache Image Optimization özelliğini ilk kullanma aşamasında eklenti optimizasyon işlemi gerçekleştireceğiniz 50 kredi tanımlamaktadır. Optimizasyon işlemi sırasında kullandığınız bu kredi(ler), imaj optimizasyon işlemleri tamamlandığında yeniden geri yüklenmektedir.

İmaj Optimizasyon işlemi gerçekleştirildikçe seviye yükselecek ve seviye yükseldikçe eklenti size daha fazla kredi tanımlayacaktır. Bu da bir kerede optimizasyon işlemi gerçekleştirebileceğiniz imaj sayısının artışına yol açacaktır.

The post LiteSpeed Cache ile İmaj Optimizasyonu appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

WordPress Eklentisi LiteSpeed Cache ile Siteleriniz Artık Çok Daha Hızlı!

$
0
0

WordPress eklentisi olan LiteSpeed Cache, önbellekleme ve optimizasyon fonksiyonlarıyla öne çıkan yeni bir web site hızlandırma modülüdür. Performans açısından Apache web server yerine tercih edilen, LiteSpeed web serverına ait olan LiteSpeed Cache eklentisi WordPress alt yapısını kullanan web sitelerinde performans artışını amaçlıyor.

Sitenizin açılış hızı ile sayfalar arasında geçiş esnasındaki yüklenme hızı ziyaretçilerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesine ve memnun kalmaları durumunda yeniden ziyaret etmelerine yol açar. Sitenizde uzun süre vakit geçiren ve sitenizi yeniden ziyaret eden ziyaretçiler sayesinde, siteniz Google aramalarında sıralamalarda yükselecek ve organik trafiğinin artmasında önemli rol oynayacaktır.

Alastyr-LiteSpeed-Cache

Sunucularımızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz LiteSpeed Cache eklentisi, herhangi bir yazılımı değil, doğrudan web sunucusu üzerinde önbellekleme işlemi gerçekleştirir.

Sunucularımızda LiteSpeed Cache eklentisini kullanabilmek için destek bileti oluşturarak, modülün aktif edilmesini istediğiniz hosting hizmetinizi belirtiniz.

LiteSpeed Cache Genel Özellikleri

  • Sunucu Seviyesinde Genel ve Özel Önbellekleme
  • Görsellerin Optimizasyonu
  • URL Tarama Sistemi (Web Crawler)
  • CSS / JavaScript / HTML Sıkıştırma
  • CSS / JavaScript Kombinasyonu
  • HTTP / 2 Push
  • İçerik Dağıtım Ağ Desteği
  • Tarayıcı Önbellek Desteği
  • Veritabanı Optimizasyonu

Ücretli olarak satılan cache eklentilerinin sonuçları ile kıyaslandığında daha iyi sonuçlar elde edilen LiteSpeed Cache hizmetini Alastyr’da barındırdığınız tüm linux web hosting paketlerinde ÜCRETSİZ  olarak kullanabilirsiniz.

LiteSpeed Cache WordPress Benchmark

WordPress üzerinde önbellekleme sağlayabileceğiniz diğer eklentiler ile LiteSpeed Cache arasındaki özelliklerin karşılaştırılma sonucunu sizde merak ediyorsanız, tabloyu inceleyebilir ve eklentinin ayrıcalıklarını yaşamak için hemen bizimle iletişime geçip eklentinizin ücretsiz olarak aktif edilmesini isteyebilirsiniz.

LiteSpeed Cache Karşılaştırma

LiteSpeed Cache Eklentisi Nasıl Kurulur?

WordPress yönetici paneli üzerinden LiteSpeed Cache eklentisini kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Kuruluma başlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek, eklentiyi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

Eğer aktif olarak kullandığınız bir cache eklentisi bulunuyorsa, LiteSpeed Cache eklentisini aktifleştirmeden önce diğer eklentinizi devredışı bırakıp kaldırdığınızdan emin olun.

1) Eğer wordpress yönetici panelinize giriş yaptıysanız, sol menüde bulunan Eklentiler sekmesi altındaki Yeni Ekle butonuna tıklayın. Ardından açılan sayfada bulunan eklenti arama bölümüne “lscache” yazarak aratın ve bulunan LiteSpeed Cache eklentisinin yanındaki Hemen yükle butonuna tıklayarak yüklenen eklentiyi aktifleştirin.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (1)

2) Eklenti yüklendikten ve aktifleştirildikten sonra soldaki menüden LiteSpeed Cache sekmesini görüntüleyebilecek ve ayarlar bölümüne ulaşabileceksiniz. Şimdi LiteSpeed Cache bağlantısına tıklayarak giriş yapın.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (2)

LiteSpeed Cache Eklentisinin Getirdikleri

1) LiteSpeed Cache bağlantısına tıklayarak giriş yaptığınız Manager sekmesinde, önbelleğe alınmış sayfaları, CSS/JS önbelleği ile 403-404 ve 500 hatası bulunan sayfaları temizleyebilirsiniz. Empty Entire Cache özelliği ile az önce bahsetmiş olduğumuz tüm işlemleri tek tık ile gerçekleştirebilirsiniz.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (3)

2) Manager sekmesinin yanında yer alan DB Optimizer sekmesine geçiş yaparak, veritabanı dosyalarınızı optimize edebilirsiniz.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (4)

3) Soldaki LiteSpeed Cache menüsü altında yer alan Settings sekmesine geçiş yaparak eklenti ile ilgili ayarları yapabilirsiniz. Bu bölümden eklentiyi kapatıp açabilir ve önbellekleme işlemi için süre belirleyebilirsiniz.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (5)

4) Settings sayfasında bulunan Cache sekmesine geçiş yaptığınızda, cache sisteminin hangi durumlarda çalışacağını belirleyebilirsiniz.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (6)

5) LiteSpeed Cache eklentisi, kapsamlı bir eklenti olması sebebiyle ileri düzey kullanıcılar için .htaccess düzenleme özelliğini de beraberinde getirmektedir.

LiteSpeed Cache WordPress Kurulumu (7)

6) LiteSpeed Cache eklentisinin en önemli özelliklerinden biri de Görsel Optimizasyonudur. Image Optimization bölümünden erişim sağlayabileceğiniz görsel optimizasyonu, web sitenizde bulunan görsellerin boyutunu maksimum oranda küçültülmesini ve sayfaların açılış hızının artmasını sağlar. Sayfada bulunan Update Status butonuna tıklayın ve ardından Send Optimization Request butonuna tıklayarak adımları takip ederek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

The post WordPress Eklentisi LiteSpeed Cache ile Siteleriniz Artık Çok Daha Hızlı! appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Plesk’te MSSQL Veritabanına Uzaktan Erişim

$
0
0

Bu yazıda Plesk kontrol paneli üzerinde Veritabanına Uzaktan Erişim nasıl yapılır resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir hosting hesabı satın aldığınızda size otomatik olarak bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta adresinde kontrol paneli adresi, kullanıcı adı ve şifre gibi hosting hesabınıza ait bilgiler bulunuyor.

Plesk’e giriş yapınız

https://alanadiniz.com:8443 adresinden Plesk kontrol panelinize giriş yapınız. Eğer hizmetinize ait hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız lütfen bizimle iletişim kurun.

Plesk TR Giriş

Veritabanı Ayarlarını Düzenleme

Plesk Panel’e giriş yaptıktan sonra sayfanın solunda bulunan menüdeki Veritabanları bağlantısına tıklayın ve sayfaya giriş yapın.MsSQL'e Uzaktan Baglanmak (11)

Veritabanı Kullanıcısı Düzenleme

Veritabanları sayfasına giriş yaptıysanız daha önceden oluşturmuş olduğunuz MsSQL ve MySQL veritabanlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfada MsSQL veritabanınız üzerinde yapacağınız düzenlemede, Kullanıcılar: alastyrii_testuser kullanıcı adınıza tıklayarak veritabanı kullanıcınızı düzenleme yapabileceğiniz sayfaya giriş yapın.
MsSQL'e Uzaktan Baglanmak (2)

 

MsSQL veritabanınıza uzaktan bağlantı sağlayabilmeniz için Uzaktan erişim bölümünde Buradan uzaktan bağlantılara izin verin seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.
MsSQL'e Uzaktan Baglanmak (3)

 

Buradan uzaktan bağlantılara izin verin seçeneğini işaretledikten sonra açılan metin alanına erişim sağlayacak olan IP adres(ler)ini girip ardından Tamam butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
MsSQL'e Uzaktan Baglanmak (4)

Tüm işlemleri gerçekleştirdikten sonra destek bileti oluşturarak, gerçekleştirdiğiniz işlemin aktif edilmesini talep ediniz.

The post Plesk’te MSSQL Veritabanına Uzaktan Erişim appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Viewing all 107 articles
Browse latest View live