Quantcast
Channel: Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr
Viewing all 107 articles
Browse latest View live

Reseller’da hosting hesabı şifresi nasıl değiştirilir? (cPanel)

$
0
0

Bu yazıda Reseller’da hosting hesabı şifresi değiştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını resimli olarak anlatacağız. Alastyr‘dan bir hosting hesabı satın aldığınızda size otomatik olarak bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta adresinde kontrol paneli adresi, kullanıcı adı ve şifre gibi hosting hesabınıza ait bilgiler bulunuyor.

cPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:2086 adresinden cPanel reseller kontrol panelinize giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

Şifreyi düzenleyin

WHM Panel’de hosting hesabının cpanel şifresini değiştirme işlemlerini gerçekleştirmek için Account Functions sekmesinden Password  Modification bağlantısına tıklayın.

Select the account that needs a new password:” bölümünden şifresini düzenlemek istediğiniz hosting hesabını seçin.

Password Entry bölümünde Password ve Password (again) metin alanlarını doldurun. Şifrenizin rakam, harf ve özel karakterlerden oluşmasına önem gösterin. örn: x123y663!! Change Password butonuna tıklayarak cpanel şifresini güncelleyin.

Cpanel şifresi güncelleme işlemi gerçekleştiğine dair aşağıdaki ekran görüntüsüyle karşılaşacaksınız.

The post Reseller’da hosting hesabı şifresi nasıl değiştirilir? (cPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


Reseller’da hosting paketi ekleme, düzenleme ve silme işlemleri (cPanel)

$
0
0

Bu eğitselde cPanel üzerinde hosting paketi ekleme, düzenleme ve silme işlemleri resimli olarak anlatılmıştır.  Alastyr‘dan bir reseller hosting hesabı satın aldığınızda size otomatik olarak bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta adresinde kontrol paneli adresi, kullanıcı adı ve şifre gibi hosting hesabınıza ait bilgiler bulunuyor.

cPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:2086 adresinden cPanel reseller kontrol panelinize giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

Hosting paketi nasıl eklenir?

WHM panelde sol menüde Packages sekmesinden Add a Package bağlantısına tıklayarak yeni bir hosting paketi ekleyelim.

Package Name metin alanına bu hosting paketinin ismini yazalım. MB formatında Disk quota metin alanına bir disk alanı boyutu belirleyelim. Monthly bandwidth metin alanına MB formatında aylık trafik değeri belirleyelim. FTP hesabı, e-mail hesabı, e-mail listesi, veritabanı, subdomain, domain park etme, addon domain özelliklerine bir maksimum değer belirleyelim.

Tüm özellikleri ayarladıktan sonra Add butonuna tıklayarak hosting paketini oluşturun.

Hosting paketi nasıl silinir?

Sol menüde Packages sekmesinden Delete a Package bağlantısına tıklayın. Delete a Package bölümünde silme işlemini gerçekleştireceğiniz paketi belirleyin. Delete butonuna tıklayarak bu işlemi tamamlayın.

Hosting paketi nasıl düzenlenir?

Sol menüde Packages sekmesinde Edit a Package bağlantısına tıklayın. Edit a Package bölümünden düzenleme işlemini gerçekleştireceğiniz paketi seçin ve Edit butonuna tıklayın.

Disk alanı, trafik, e-mail hesapları, veritabanı, ftp hesapları ve diğer özelliklerin limitlerini belirleyin.

Düzenleme işlemi tamamlandıktan sonra ayarları kaydetmek için Save Changes bağlantısına tıklayın.

The post Reseller’da hosting paketi ekleme, düzenleme ve silme işlemleri (cPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

SMTP Kullanımı

Reseller ile Bireysel Hosting arasındaki fark

$
0
0

Alastyr olarak Bireysel Web Hosting paketlerimizden Standart ve Profesyonel isimli paketlerimizde limitsiz kaynaklar ve birden fazla web sitesi barındırma imkanı sunuyoruz. Bu bahsedilen limitsiz site barındırma özelliği, Reseller Hosting sayfasında belirtilen hizmetle aynı değildir. Reseller hosting hizmetinde bayi kontrol panelinizden her web sitesi için ayrı bir web hosting hesabı oluşturursunuz, bireysel hosting hizmeti ise size bir web hosting hesabı içerisinde birden fazla web sitesi barındırmanıza olanak tanır. (Addon domain oluşturma hakkında detaylı bilgi için tıklayın)

Bireysel hosting sadece bireysel kullanım içindir!

Bireysel hosting hizmetinde barındırmak istediğiniz diğer alan adlarını addon domain olarak hosting hesabınıza eklersiniz. Tüm web sitelerini tek bir kontrol paneli üzerinden yönetirsiniz, eklediğiniz her web sitesi için ayrı bir kontrol paneline sahip olamazsınız.

Bireysel web hosting paketiniz %10 CPU tüketim hakkına sahiptir, addon olarak eklediğiniz siteler bu %10′luk CPU hakkını ortak kullanırlar fakat bayi paketlerinde her hosting hesabının %12 CPU tüketim hakkı bulunmaktadır.

Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun

Alastyr ekibi 7 gün 24 saat sorularınızı yanıtlamak için hazırda bekliyor. Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki sorularınız için destek bileti oluşturabilir veya 0850 850 HOST(4678) numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

The post Reseller ile Bireysel Hosting arasındaki fark appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

IDN Nedir?

$
0
0

IDN,  uluslararası hale getirilmiş alan adı anlamına geliyor. IDN standardı oluşturulmadan önce sadece a-z, 0-9 ve - karakterleri ile alan adı tescil edilebiliyordu. Bu standartla birlikte dilimizdeki özel karakterler de kullanılabiliyor, bu Türkçe için “ı, ğ, ü, ş, ç, ö” harflerini kapsıyor. Örneğin türkçe.com.tr alan adını tescil ettiğinizde aslında türkçe.com.tr‘ın ASCII karşılığı olan xn--trke-2oa7j.com.tr alan adını tescil etmiş oluyorsunuz fakat bütün modern tarayıcılar adres çubuğunda alan adınızın IDN halini görebilmenize olanak sağlıyor.

IDN alan adı kullanan müşterilerimizin kullanımlarında dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. Mobil cihazlarına e-posta adreslerini yapılandırırken, DNS oluştururken alan adının ASCII karşılığını cihazlarına girmeleri gerekiyor. Örneğin deneme@türkçe.com.tr şeklinde bir e-posta hesabınız varsa bunu mobil cihazınızı yapılandırırken deneme@xn--trke-2oa7j.com.tr şeklinde cihazınıza girmeniz gerekiyor. Alan adınızın ASCII karşılığına ulaşmak için ücretsiz IDN Çevirici aracımızı kullanabilirsiniz.

The post IDN Nedir? appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Alan adı kayıt politikası değişti

$
0
0

ICANN 2014 yılı itibariyle, RAA 2013 toplantısında aldığı kararlar gereği alan adlarının kayıt politikasını değiştirmiştir. Artık yeni tescil edilen alan adlarının kayıt bilgilerinin onaylanması zorunlu hale gelmiştir. Ocak 2014 itibari ile aşağıdaki durumlarda onay e-postası gönderilecektir:

  1. Geçersiz kontak detayları ile tescil edilmiş alan adları için
  2. Yeni tescil edilmiş alan adları için
  3. Transfer edilmiş alan adları için
  4. Kontak detayları değiştirilmiş alan adları için

Alan adının yönetici e-posta adresine gönderilen onay e-postası onaylanmadığı zaman alan adı 15 gün sonra sistem tarafından otomatik olarak askıya alınacaktır. Müşterilerimizin bu konu hakkında hassas olmaları, alan adlarının yönetici e-posta adresine gelen bu onay e-postasını onaylamaları önemle rica olunur.

The post Alan adı kayıt politikası değişti appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Alan adı nasıl transfer edilir

$
0
0

Alan adınızı Alastyr‘a taşımak isteyen müşterilerimiz için dikkat ve takip etmeleri gereken hususları listeledik. Alan adı transfer etmek çok basit bir işlem, fakat dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

Hatırlatmalar

  • Alan adı transferi Alastyr’da ücretsizdir fakat alan adını bir kaydediciden bir başka kaydediciye transfer etmek için alan adınızın süresini 1 yıl uzatmanız gerekmektedir. Sipariş esnasında sadece bu yenileme ücreti alınır.
  • Alan adını bir başka kaydediciye transfer ettiğinizde alan adınızın tescil süresi açısından bir kaybınız olmaz. Örneğin alan adınızı 11 Ocak 2014 tarihinde tescil ettiyseniz ve bu alan adını 11 Nisan 2014 tarihinde bir başka kaydediciye transfer ettiğinizde, alan adınızın süresi 11 Nisan 2014 tarihinden itibaren 1 yıl uzamaz. 11 Ocak 2014 tarihinden itibaren bir yıl uzar.

Alan adınız transfer için uygun mu kontrol edin

Aşağıdaki durumlarda alan adını bir başka kaydediciye transfer edemezsiniz.

  • Eğer alan adı yeni tescil edildiyse alan adını transfer edemezsiniz. Çoğu kaydedici alan adının tescil edildiği veya yenilendiği tarihten sonraki 30-45 gün içerisinde transferine müsaade etmez. Aynı şekilde alan adının süresinin bitmesine 30 günden az kaldıysa transfer işlemi başarısız olabilir.
  • Whois bilgileri gizli ise alan adını transfer edemezsiniz. Transfer onay e-postası alan adının yönetici e-posta adresine gönderilir, whois bilgilerini gizlediğinizde bu yönetici e-posta adresinde sizin erişiminiz olmayan bir e-posta adresi yazar, dolayısıyla transferi onaylayamazsınız.
  • Alan adında transfer kilidi var ise alan adını bir başka kaydediciye transfer edemezsiniz. Öncelikle ilgili firmanın kontrol paneline giriş yapıp, alan adında bir transfer kilidi var ise bu kilidi kaldırmanız gerekmektedir.

Transfer için takip etmeniz gereken yönergeler

  1. Öncelikle alan adının transfer koduna ihtiyacınız var. Transfer kodu, EPP Code veya Authorization Code olarak da geçer. Bu kodu alan adını tescil ettiğiniz firmadan temin edebilirsiniz.
  2. Alan Adı Transfer sayfasındaki adımları takip ederek transfer siparişinizi oluşturunuz.
  3. Faturanızı ödediğiniz zaman alan adı transferiniz işleme alınır, alan adının yönetici e-posta adresine transfer onay e-postası gönderilir ve bu e-postanın 5 gün içerisinde onaylanması gerekir. Bu e-posta adresine erişiminiz yoksa lütfen erişiminiz olan bir e-posta adresi ile güncelleyip destek ekibine bildirim gönderiniz. Bu e-postayı onayladıktan sonraki 14 gün içerisinde alan adınız Alastyr hesabınıza aktarılır.

 

The post Alan adı nasıl transfer edilir appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

WordPress Site Optimizasyonu

$
0
0

Bu eğitselde WordPress içerik yönetim sistemiyle yayın yapan web sitelerin daha performanslı, daha az kaynak kullanımına ihtiyaç duyan ve daha hızlı bir web sitesine dönüşebilmeleri için bazı yönergelere yer verilmiştir. Özellikle aşırı CPU kullanımı nedeniyle hosting sağlayıcısından uyarı alan site yöneticileri bu eğitseldeki yönergeleri dikkate almalıdır.

Önbellekleme eklentisi kurun

Cache (önbellek) eklentisi kurulumu; sitenizdeki her sayfa görüntüleme isteğinde MySQL sunucusundan veri almak yerine önbellek süresi boyunca 1 defa verinin alınıp işlenmesi ve şablonunuzun 1 kere yorumlanıp son kullanıcı halinin depolanması gibi özellikleriyle, kaynak kullanımını büyük ölçüde azaltan bir yöntemdir. WordPress için geliştirilen cache eklentilerinden, WP Fastest Cache eklentisini kullanmanızı öneriyoruz.

Timthumb ve benzeri eklentiler kullanmayın

Timthumb, WordPress için geliştirilmiş otomatik olarak resim küçülten bir scripttir. Genellikle WordPress temalarına entegre edilmiş halde kullanılan bu eklenti, PHP‘nin GD kütüphanesini kullanmaktadır. Timthumb.php dosyasına gönderilen her istek için resim düzenleme işlemi gerçekleşmektedir. Bu işlem anasayfa, arşiv, kategori, etiket sayfalarında kullanıldığı takdirde yüksek CPU kullanımına neden olmaktadır. Cache eklentisi buna bir çözüm getirmemektedir. Bu nedenle, timthumb ve benzeri eklentileri temanızdan kaldırmanız önerilir. Yazılarınıza görsel eklerken, bu görseli WordPress paneli üzerinden düzenleyebilirsiniz (boyutlandırma, kırpma gibi işlemler).

Görsellerinizi temanıza göre boyutlandırın

Yüklediğiniz görseller yüksek görüntü kalitesine sahip olabilir. Görüntü kalitesi artıkça, dosya boyutu da artmaktadır. Temanızda 500×350 çözünürlükte görüntülenen görsel için HD veya daha yüksek çözünürlüklerde görsel kullanmayın. Yüksek çözünürlüklerde görseller sitenin geç yüklenmesine sebebiyet verir. Kullandığınız web tarayıcı programı Mozilla veya Chrome ise geliştirici araçları ile sayfa görüntülendiğinde yüklenen dosyaları analiz edebilirsiniz.

İstatistik verileriniz için eklenti kullanmayın

Günlük, aylık veya yıllık istatistiklerinizin kaydını yapan eklentiler kullanmanız durumunda her ziyaretçi için MySQL veya dosya sistemi kullanımı söz konusu olabilir. Bu durumda kullandığınız cache eklentisinin bir yararını göremeyebilirsiniz. Yandex Metrica veya Google Analytics gibi ücretsiz istatistik servislerini kullanabilirsiniz. Bu istatistik servislerinin vereceği izleme kodunu temanıza dahil ettiğinizde, kullandığınız WordPress istatistiklerine göre daha doğru ve daha geniş kapsamlı verilere ulaşabilirsiniz.

CloudFlare veya Google Pagespeed hizmetlerini deneyin

CloudFlare ve Google Pagespeed servisleri; web sitelerin önbellek dosyaları için CDN hizmeti veren, optimizasyonunu yapan ve güvenliğini sağlayan hizmetlerdir. Bu hizmetleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Daha üst düzey hizmet almak isterseniz, bu servislerin istediğiniz hizmet için belirlediği ücretleri ödemeniz gerekmektedir. Ücretsiz olarak sunduğu optimizasyon, önbellekleme ve basit düzeyde güvenlik hizmetleri sitenizin %20 %30 daha performanslı ve güvenli erişimini sağlayacaktır.

The post WordPress Site Optimizasyonu appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


Seo Hosting’te IP Değiştirme (cPanel)

$
0
0

Bu eğitselde Seo Hosting’te IP Değiştirme resimli olarak anlatılmıştır.  Alastyr‘dan bir seo hosting hesabı satın aldığınızda size otomatik olarak bir e-posta gönderiyoruz. Bu e-posta adresinde kontrol paneli adresi, kullanıcı adı ve şifre gibi hosting hesabınıza ait bilgiler bulunuyor.

WHM Panelinize giriş yapınız

alanadiniz.com:2086 adresinden WHM kontrol panelinize giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

001

IP Manager bağlantısına tıklayın

WHM panel sol menüde, Plugins sekmesi altında, IP Manager bağlantısına tıklayarak IP yönetimi yapacağınız sayfaya giriş yapın.

002

Hesabı seçin

IP adresini değiştirmek istediğiniz hosting hesabını seçin ve Change butonuna tıklayın.

003

IP adresini seçin

New IP Adress alanındaki açılır menüden yeni IP adresini seçin.

004

Onaylayın

IP adresini değiştirmek için son olarak Change butonuna tıklayın.

005

 

İşlemin tamamlandığında görseldeki gibi bilgiler görüntülenecektir. İşaretli alanda eski ve yeni IP adresleriniz bulunmaktadır.

006

Not: Sitenizin yeni IP adresine yönlenmesi zaman alabilir. Sitenize erişimde problem yaşıyorsanız tarayıcı önbelleğini temizlemeniz ve modeminizi resetlemeniz önerilir.

The post Seo Hosting’te IP Değiştirme (cPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

E-posta hesabı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de e-posta hesabı nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

E-Mail bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda Properties bölümünde yer alan E-Mail ikonuna tıklayınız.

eposta-hesabi-nasil-olusturulur-001

Artı (+) butonuna tıklayarak yeni bir e-posta hesabı oluşturma işlemi için gerekli formu açınız.

eposta-hesabi-nasil-olusturulur-002

Bilgileri giriniz

Mailbox metin alanına e-posta adresinizi, Quota metin alanına e-posta adresinizin kullanacağı maksimum disk kotasını Megabyte (MB) cinsinde yazınız. Password ve Validate Password metin alanlarına e-posta adresiniz için bir şifre giriniz. Save butonuna tıklayarak e-posta adresinizin oluşturma işlemini tamamlayın.

eposta-hesabi-nasil-olusturulur-003

E-posta hesabınız oluşturulduktan sonra Email bölümünde listelenir. Onaylama amaçlı bu listeden e-posta adresinizi kontrol edebilirsiniz.

eposta-hesabi-nasil-olusturulur-004

The post E-posta hesabı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

E-posta hesabı şifresi nasıl değiştirilir? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de e-posta hesabı şifresi nasıl değiştirilir?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

E-Mail bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda Properties bölümünde yer alan E-Mail ikonuna tıklayınız.

eposta-hesabi-nasil-olusturulur-001

İlgili e-posta hesabının sağında bulunan kalem ikonuna tıklayınız.

eposta-hesabi-sifresi-nasil-degistirilir-001

Anahtar ikonu bulunan butona tıklayınız.

eposta-hesabi-sifresi-nasil-degistirilir-002

Yeni şifreleri belirleyiniz

Password ve Validate Password metin alanlarına yeni şifrenizi giriniz. Save butonuna tıklayarak şifre değişme işlemini tamamlayınız.

eposta-hesabi-sifresi-nasil-degistirilir-003

The post E-posta hesabı şifresi nasıl değiştirilir? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

MySQL veritabanı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de MySQL veritabanı nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

MySQL bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda Properties bölümünde yer alan MySQL ikonuna tıklayınız.

mysql-veritabani-nasil-olusturulur-001

Artı (+) ikonuna tıklayarak, yeni veritabanı oluşturmak için gerekli formu açınız.

mysql-veritabani-nasil-olusturulur-002

Bilgileri giriniz

Database Name metin alanına veritabanı ismini yazınız. Create seçeneğini işaretleyiniz. Bu seçeneği işaretledikten sonra kullanıcı eklemek için metin alanları oluşacak.

mysql-veritabani-nasil-olusturulur-003

Username, Password ve Validate Password metin alanlarına MySQL kullanıcı bilgilerini giriniz. Save butonuna tıklayarak veritabanı oluşturma işlemi tamamlayınız.

mysql-veritabani-nasil-olusturulur-004

The post MySQL veritabanı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

MSSQL veritabanı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de MSSQL veritabanı nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

MSSQL 2012 bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda Properties bölümünde yer alan MSSQL 2012 ikonuna tıklayınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-001

Artı (+) butonuna tıklayarak, yeni veritabanı ekleme formunu açınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-002

Name metin alanına veritabanı ismi yazınız. Save butonuna tıklayarak veritabanı oluşturma işlemini tamamlayınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-003

Veritabanının bulunduğu satırın sağındaki kalem ikonuna tıklayınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-004

Artı (+) butonuna tıklayarak, veritabanına kullanıcı ekleme formunu açınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-005

Username, Password ve Validate Password metin alanlarına veritabanınız ile ilişkilendireceğiniz kullanıcı bilgilerini girip Save butonuna tıklayınız.

mssql-veritabani-nasil-olusturulur-006

The post MSSQL veritabanı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Subdomain nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de subdomain nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

Subdomain bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda Properties bölümünde yer alan Subdomain ikonuna tıklayınız.

subdomain-nasil-olusturulur-001

Artı (+) butonuna tıklayarak, yeni subdomain ekleme formunu açınız.

subdomain-nasil-olusturulur-002

Bilgileri giriniz

Name metin alanına subdomain adını giriniz. FTP User menüsünden hangi kullanıcının dosyalara erişebileceğini belirleyiniz. Save butonuna tıklayarak subdomain ekleme işlemini tamamlayınız.

subdomain-nasil-olusturulur-003

The post Subdomain nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

MaestroPanel şifresi nasıl değiştirilir? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel şifresi nasıl değiştirilir?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-login

Profile bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda siyah üst menüden Profile bağlantısına tıklayınız.

maestropanel-sifresi-nasil-degistirilir-001

Change Password butonuna tıklayınız.

maestropanel-sifresi-nasil-degistirilir-002

Bilgileri giriniz

Açılan formda Current Password metin alanına güncel şifrenizi, Password ve Confirm Password metin alanlarına yeni şifrenizi giriniz. Save butonuna tıklayarak şifre değiştirme işlemini tamamlayınız.

maestropanel-sifresi-nasil-degistirilir-003

The post MaestroPanel şifresi nasıl değiştirilir? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.


Artık müşteri panelinizden faturalarınızın bir kopyasını alabilirsiniz

$
0
0

Yeni fatura sistemimizin aktif olmasıyla birlikte tüm müşterilerimiz kesilen resmi faturalarının bir kopyasını müşteri panelinden alabilir, faturalar üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan yazıcıdan çıktısını alıp muhasebe işlemlerinizde sorunsuz kullanabilirsiniz. Bunun için müşteri panelinizde bulunan Kesilmiş Faturalarım bağlantısına tıklamanız yeterlidir.

kesilmis-faturalar

The post Artık müşteri panelinizden faturalarınızın bir kopyasını alabilirsiniz appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Domain planı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de domain planı nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Bayi Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-bayi-login

Domains bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda siyah üst menüden Domains bağlantısına tıklayınız.

domain-plani-nasil-olusturulur-001

Domain Plans butonuna tıklayınız.

domain-plani-nasil-olusturulur-002

New Domain Plan bağlantısına tıklayınız.

domain-plani-nasil-olusturulur-003

Bilgileri giriniz

Paketinizi tanımlayan New Domain Plan bölümündeki metin alanlarını doldurun. Plan Name, Plan Description ve Alias Name metin alanlarına paketinizi ifade eden isim belirleyiniz. Expiration menüsünde bu paketi kullanan hesapların ne kadar süre aktif kalacağını belirtir. Kapanmasını istemiyorsanız daha büyük bir rakam belirleyebilirsiniz.

domain-plani-nasil-olusturulur-004

Limitleri belirleyin

Trafik, disk alanı, CPU kullanımı ve benzeri limitlendirmeler IIS seçeneğini işaretlediğinizde karşınıza gelmektedir. Microsoft DNS seçeneğini işaretlediğinizde bir hosting hizmeti için ne kadar DNS kaydı ekleyebileceğinizi ve DNS’lerin günlük cevap sayısını belirleyebiliyorsunuz. Microsoft FTP seçeneğini işaretlediğinizde FTP için trafik ve disk alanı limitlendirmeleri, FTP hesap sayısını belirleyebiliyorsunuz. MailEnable seçeneğini işaretlerdiğinizde mail ile ilgili limitlendirmeler karşınıza gelmektedir. MySQL ve SQL Server 2012 veritabanı limitlendirmelerinizdir.  PhpMyAdmin’i aktif etmek için de işaretlemeniz gerekmektedir.

Tüm limitlendirme ayarlarını yaptığınızdan emin olun. Özellikle IIS, MySQL, SQL Server 2012 ayarlarınıza dikkat ediniz.

domain-plani-nasil-olusturulur-005

Daha sonra Save butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin. Artık, yeni alan adlarınızda bu domain planınızı kullanabilirsiniz.

The post Domain planı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Reseller’da hosting hesabı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel)

$
0
0

Bu eğitselde, “MaestroPanel’de hosting hesabı nasıl oluşturulur?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz.

Mevcut MaestroPanel bilgileriniz, siparişten sonra e-posta adresinize gönderilen Yeni Bayi Hosting Hesabı Bilgileri başlıklı e-posta içerisinde yer almaktadır.

MaestroPanel’e giriş yapınız

alanadiniz.com:9715 adresinden MaestroPanel’e giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

maestro-bayi-login

Domains bağlantısına tıklayınız

Giriş işleminden sonra karşılaştığınız ekranda siyah üst menüden Domains bağlantısına tıklayınız.

resellerda-hosting-hesabi-nasil-eklenir-002

New Domain butonuna tıklayınız.

resellerda-hosting-hesabi-nasil-eklenir-003

Bilgileri giriniz

Domain metin alanına reseller hesabınıza ekleyeceğiniz yeni alan adını yazınız. Plan Name alanından oluşturduğunuz domain planını seçiniz. Eğer bir domain planı oluşturmadıysanız, bu işlemler hakkında Domain planı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) başlıklı eğitselimizden yararlanabilirsiniz.  Save butonuna tıklayarak hosting hesabınızı kaydedin.

resellerda-hosting-hesabi-nasil-eklenir-004

Kayıt işlemi tamamlandığında bilgi mesajı ve dahilinde hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini içeren bir uyarı ekranı görüntülenecek. Go butonuna tıklayarak hosting hesabınızı yönetmeye başlayabilirsiniz.

resellerda-hosting-hesabi-nasil-eklenir-005

Hosting hesabınızın yönetim paneli aşağıdaki gibidir.

resellerda-hosting-hesabi-nasil-eklenir-006

The post Reseller’da hosting hesabı nasıl oluşturulur? (MaestroPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Hesaplar arası alan adı transferi artık daha kolay

$
0
0

Yeni firma içi transfer sistemimiz ile müşteri hesapları arasında alan adı transfer işlemi artık daha kolay. Hesaplar arası alan adı transfer işlemi için artık bizimle iletişim kurmanıza gerek yok. Alan adınızın yönetim sayfasında aktarmak istediğiniz müşterinin kullanıcı ID değeri ve e-posta adresi bilgilerini girerek aktarım işlemini başlatabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz müşteri bu aktarımı onaylayabilir veya reddebilir.

Transfer işlemi nasıl yapılır?

Alastyr müşteri hesabınıza giriş yaparak, karşılama ekranında yer alan siyah menü üzerinden Alan Adları sekmesine ve ardından Alan Adlarım bağlantısına tıklayınız. Transfer etmek istediğiniz alan adını görüntülenen listeden bulup Yönet butonuna tıklayınız.

Ücretsiz Hizmetler bölümünden Firma İçi Transfer için Düzenle butonuna tıklayınız.

alan-adi-yonetimi-ucretsiz-hizmetler-2

Taşımak istediğiniz müşteriden Kullanıcı ID değerini ve e-posta adresini isteyiniz. Kullanıcı ID değeri aşağıdaki görseldeki gibi öğrenilebilir.

alan-adi-transfer-2

Aktarılacak Müşteri Mail Adresi ve Aktarılacak Kullanıcı ID metin alanlarına gerekli bilgileri giriniz. Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayınız.

alan-adi-transfer-1

Bu işlemlerden sonra diğer müşteri hesabına onay bildirimi gönderiliyor. Müşteri panelinin karşılama ekranından ilgili alan adının kendi hesabına aktarılmasını onaylayabilir veya reddedebilir. Onay verilirse aktarım işlemi tamamlanmış olur.

alan-adi-transfer-3

The post Hesaplar arası alan adı transferi artık daha kolay appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

MX Kayıdı Nasıl Değiştirilir (cPanel)

$
0
0

MX Kayıdı Nasıl Değiştirilir (cPanel) başlıklı eğitselimizde cPanel üzerinden mx kayıtları oluşturmak ve düzenlemek için yardım alabilirsiniz.

Kontrol paneline giriş yapınız

siteadresiniz.com:2082 adresinden kontrol paneline giriş yapınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız müşteri panelinizden size son gönderilen e-postaları kontrol edebilirsiniz. Desteğe ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişim kurun.

001

Cpanel’de MX kaydı eklemek yada düzenlemek için Mail modülünden MX Entry kısmına girin.

Hosting hesabınızda subdomain yada add-on domain mevcut ise karşınıza domain listesi çıkacaktır.Buradan MX kayıtını değiştirmek istediğiniz domaini seçiniz.

Muhtemelen yerel bir MX kayıtı olacaktır.Bunu düzenleyebilir yada silebilirsiniz. (önerimiz silmeniz)

Sonrasında size verilen MX kayıt bilgilerini 1 ve 2 numaralı kutucuklara yazıp “Add New Record” butonuna basarak eklemelisiniz.

Örnek olarak müşterilerimizin sıklıkla kullandığı Yandex MX kayıtlarını baz aldık.Yandex remote yazni uzak mail servisi olduğu için son resimdeki gibi seçeneğide değiştirmemiz gerekiyor.

Bu işlemler sonunda MX kayıtları değişmiş yada tekrar oluşturulmuş olur.Tam olarak aktivasyonu Alastyr DNS sunucularında 30 dakika genel olarak 24 saati bulabilmektedir.

The post MX Kayıdı Nasıl Değiştirilir (cPanel) appeared first on Sıkça Sorulan Sorular | Alastyr.

Viewing all 107 articles
Browse latest View live